Ingatlanvásárlási eljárás és finanszírozási lehetőségek


Az Európai Unió tagsága miatt a Magyar Köztársaság állampolgárai nagyobb bonyodalmak nélkül szerezhetnek ingatlant Franciaországban. A francia ingatlanvásárlás folyamatát a francia jog és az ingatlan típusa szabályozza.
Befektetési szempontból Franciaország érdekes lehetőséget kínál az ingatlanok megszerzésére az úgynevezett visszavásárlási programok keretében. Miről szól ez?

Ez egy államilag támogatott program, amelynek célja az ingatlanok építésének támogatása, és egyúttal az ingatlan későbbi bérbeadásával biztosítani azok egész éves használatát. A vevő kedvezőbb feltételekkel (általában áfa-levonással) vásárolja meg az ingatlant, de vállalnia kell, hogy előre meghatározott időre (kb. 10 évre) bérbe adja azt. Ez idő alatt a vevő a megállapodásnak megfelelően használhatja az ingatlant. Általában 4-5 hétig. Az év hátralévő részében az ingatlant egy alapkezelő társaság adja bérbe garantált éves jövedelem (általában évi körülbelül 5%) érdekében.Az ingatlan bérbeadása után a vevő korlátozás nélkül használhatja az ingatlant.
Természetesen az ingatlan megvásárolható anélkül is, hogy később bérbe kellene adni, de az árak körülbelül egynegyeddel magasabbak a hasonló bérleti ingatlanokhoz képest.

Az ingatlan vásárlás folyamata

A franciaországi ingatlanpiac jelentősen szabályozott és bürokratikus. Ez azt jelenti, hogy a francia ingatlanok megszerzésének egész folyamata időigényesebb. Másrészt azzal lehet érvelni, hogy a bürokratikus intézkedések kiküszöbölik az ingatlanvásárlás során felmerülő problémákat, ezáltlal védik az érintett feleket. Minden hivatalos dokumentum francia nyelven készült. Az Alpine Home biztosítja a magyar nyelvre történő fordítást és jogi elemzésüket.


 

Rövid leírás:

  1. Az ingatlan kiválasztása
  2. Előszerződés - a szerződés aláírása közjegyzőnél, a vételár 10% -ának közjegyzői letétbe helyezése
  3. Dokumentáció előkészítése és ellenőrzés - a jegyző elkészíti az ingatlan-átruházáshoz szükséges összes dokumentumot, és ellenőrzi a szükséges követelményeket, például a tulajdonjogot vagy az ingatlan beterheltségét
  4. A vételárból fennmaradó összeg átutalása a közjegyzői letétbe
  5. Adásvételi szerződés - a végleges szerződés aláírásával a jegyző regisztrálja az ingatlan-nyilvántartásban a változást, majd átutalja a pénzt az eladó számlájáraKöltségek

A franciaországi ingatlan megszerzésével kapcsolatos egyszeri díjakat a vevő fizeti. Összegük a hétköznapi ingatlanok esetében az ingatlan vételárának 9% -a. A leasback ingatlanoknál ezek a díjak alacsonyabbak, ezért ezt a lehetőséget széles körben használják az ingatlanberuházások támogatására. Amint azonban a fentiekben említettük, ezt az előny viszont az ingatlan korlátozott idejű használatával jár.

Finanszírozási lehetőségek

Jelenleg Franciaországban a jelzáloghitelek az ingatlan vételárának akár 80% -át is nyújtják. Ha inkább a Magyar Köztársaságban szeretne jelzáloghitelt intézni, akkor ezen a területen is tudunk segíteni.

Keresse meg ingatlanját