Ingatlanvásárlási eljárás és finanszírozási lehetőségek


Az Európai Unió tagállamának állampolgáraiként a Magyar Köztársaság állampolgárainak ugyanazok a jogaik és lehetőségeik vannak az ingatlan területén, mint az olasz állampolgároknak. Az olaszországi ingatlanvásárlás némileg eltér a magyartól. Ezért nagyon fontos, hogy az adásvételi szerződés tartalmazza az összes lényeges elemet, és hogy az olasz ingatlanok megszerzésének folyamata a legkisebb bonyodalom nélkül történjen.

Az ingatlan vásárlás folyamata

Az ingatlan személyes tulajdonba adásának teljes folyamata a jegyző feladata. Az ingatlanirodával együttműködve elkészíti a szükséges dokumentációt és garantálja az ingatlan személyes tulajdonba történő átadásának helyességét. Minden hivatalos dokumentum olasz nyelven készül. Az Alpine Home biztosítja a magyar nyelvre történő fordítást és jogi elemzésüket.


Rövid leírás, pontokban:

  1. Az ingatlan kiválasztása
  2. Adószám és olasz levelezési cím - az olaszországi üzleti partnerrel elrendezzük Önöknek
  3. Foglalási szerződés - általában az ingatlan árának 10-30% -át terhelő kaució, közjegyzői letétben
  4. Dokumentáció elkészítése - a közjegyző elkészíti a szükséges dokumentációt az ingatlan személyes tulajdonba adásához, a jegyző felelős a dokumentumok helyességéért
  5. A fennmaradó összeg átutalása a közjegyzői letétbe
  6. Adásvételi szerződés - a szerződés aláírása egy pártatlan közjegyző előtt, aki az átruházást az ingatlan-nyilvántartásba regisztrálja, ebben a pillanatban az ingatlan tulajdonjoga átkerül az új tulajdonosraKöltségek

A vevő fizeti az olaszországi ingatlanszerzéssel kapcsolatos összes díjat és adót. Az díj teljes összege az ingatlan táblázati értékének körülbelül 10% -a. A táblázat értéke általában alacsonyabb, mint a valós vételár.
Ha egy teljesen új ingatlan megszerzéséről van szó, akkor az átruházási adót áfa (10%) váltja fel. Ehhez hozzá kell számolni a közjegyzők díját (a vételár 2-3% -a).

Finanszírozási lehetőségek

Jelenleg Olaszországban az ingatlan vételárának 70% -áig nyújtanak jelzáloghitelt. Ha inkább a Magyar Köztársaságban szeretne jelzáloghitelt intézni, akkor ezen a területen is tudunk segíteni.

Keresse meg ingatlanját