Ingatlanvásárlási eljárás és finanszírozási lehetőségek


Magyarország állampolgárai különösebb bonyodalmak nélkül juthatnak osztrák ingatlanokhoz. Az Ausztriában történő ingatlanvásárlás azonban az osztrák törvényeken és annak a szövetségi államnak a hatályos szabályozásán alapul, ahol az ingatlan található. Ezért biztosítani kell, hogy az adásvételi szerződés tartalmazza az összes olyan követelményt, amely biztosítja az osztrák ingatlanok megszerzésének zökkenőmentes folyamatát. Örömmel segítünk Önnek az ingatlanvásárlás ezen döntő pontjában, együttműködve az osztrák üzleti partnereinkkel.

Az ingatlanvásárlás lépései

Az ingatlan személyes tulajdonba adásának teljes folyamata a közjegyző vagy az ügyvéd feladata, aki felelős az előszerződéssel, az adásvételi szerződéssel, az ingatlan átruházásával és az ingatlan kataszterbe történő bejegyzéssel kapcsolatos minden követelményért. Minden hivatalos dokumentum német nyelven készül. Az Alpine Home biztosítja a magyar nyelvre történő fordítást és jogi elemzésüket.


Rövid leírás:

  1. Az ingatlan kiválasztása
  2. Előzetes szerződés - jogilag kötelező erejű dokumentum, annak aláírásakor minden pénzügyi eszközzel rendelkezni kell a kiválasztott ingatlan megszerzéséhez
  3. Az ingatlan vételárának közjegyzői letétbe helyezése
  4. A dokumentáció ellenőrzése - a jegyző megvizsgálja a szükséges mellékleteket, ingatlan-nyilvántartást stb.
  5. Adásvételi szerződés - mindkét fél közjegyző által aláírja a szerződést
  6. A tulajdon átruházása az ingatlan-nyilvántartásban - jegyző végzi
  7. Az eladónak fizetett vételár - az ingatlan-nyilvántartásba történő regisztráció után
  8. Adószám kérvényezése az adóhivataltólKöltségek

Az ingatlan átruházása a vevő által fizetett díjaktól függ, ellentétben a Magyar Köztársasággal. A díjak az ingatlan árától és a szövetségi államtól függően változnak, azonban általában elmondható, hogy az ingatlan vételárának körülbelül 10% -a. Az ingatlanátadási adót, a regisztrációs díjat és a közjegyzői díjakat közvetlenül a közjegyzőnek kell megfizetni.

Finanszírozási lehetőségek

Abban az esetben, ha a vevő jelzáloghitel segítségével finanszírozza az ingatlanvásárlást, akkor számolnia kell az adminisztrációs díjak további emelésével, ez a jelzáloghitel értékének körülbelül 4% -a. Jelenleg Ausztriában a jelzáloghitelek az ingatlan vételárának legfeljebb 60% -át nyújtják. Ha inkább a Magyar Köztársaságban szeretne jelzáloghitelt intézni, akkor ezen a területen is tudunk segíteni.

Keresse meg ingatlanját